60cm-es RC dobálós styromantól

Nagyon jó! Akartam egy könnyen szállítható, kis méretű motoros gépet:

-Sytroman féle dobálós repcsi. Fesztáv 60cm szárnyprofil szimetrikus.
motor: 14g, 2100kv, 10A peek. Kapott már ezt – azt, zuhant már. De tökéletes. Tetszik.
szervo: 4,4g. Kicsit aggódtam, hogy mit tud, egy ilyen pici szervó, de korrektnek tűnik.
szabályzó: 9g, 10A, max 4 cella
vevő: Valami böszme kvarcos korona 6 csatornás…. ez volt otthon 🙂
akku: 360mAh, 2s. Kicsinek tűnik, de a 5 perces végig full gázas reptetés után még mindig marad benne 100-120mAh.
propeller: GWS talán 6×3-as… de erre nem esküszöm meg.

Nagy tanulság, hogy kizárólag max gázon vezethető. Ott stabil, kiszámítható, és gyors. Kisebb gázon bizonytalan. De maxgázon nagyon jó móka. és feltűnően jól, nagygépesen viselkedik. Teljesen vállalható repülési tulajdonságokkal. Az örvényes szelet nem szereti, viszont már többször ment földnek sérülés nélkül. szóval nagyon jól bevált dolog.

Valahogy érdekes, van jópár hab gépem, de ez ami valahogy repülés közben leginkább felidézi az „igazi” gépek fílingjét…. nem tudom megmagyarázni, de így van.

Az elkészítéséről talán azt lehet elmondani, hogy a szárnyat végig kell merevíteni. Vagy alul-felül egy-egy 0.8-as szénrúddal, vagy csak alul 0.5x3mm-es szén csíkkal, vagy ami van…. Én azt a hibát követtem el, hogy a szénrúdnak a helyét pont egymás felett vágtam be, így praktikusan kettévágtam a szárnyat. Célszerű erre vigyázni.

Az akku helyét a szárny alatt vágtam ki. Mivel ott a törzs nagyon erősen meggyengült, a kivágás alatt, ugyanazzal a 0.8-as szénrúddal erősítettem.

A csűrőhöz 1 db 9g-os szervót használtam. Bevált. Talán még erős is. A csűrőket kivágtam végig. Felesleges volt, mert annyira flexibilis, hogy gyakorlatilag csak egy 8-10cm-es hosszon mozdul, illetve görbül. De így is eléggé hatásos.

A gépet nagyon szerettem, pici volt, kezes, igazi örömrepülő. Azonban utolérte a vágott EPP betegség, és bár pontosan nem tudom mikor csináltam, olyan 2010-2012 környékén, de mára egyszerűen elporladt. Illetve már legalább 2 éve nem lehetett használni, a farok eltört, a felület elvásott. Kuka. Nem tudom, hogy ha a házaink falán az ugyanilyen szigetelés elkezd rendre lerohadni, akkor mi lesz?