Modellrepülőgépek tárolása

A garázsom betelt. sok-sok cumó, és vagy 9-10 db 1m és 1.5m közötti modellrepülőgép. Most össze-vissza rakosgatom, azokra a pici helyekre, ahová épp tudom. De nem jó, érződik, hogy nem jó…. ha valami nagyobb dolgot ki kell vennem, pakolhatok ki egy csomó repcsit a garász elé a fűbe…. Szóval megoldást kell találnom….. Nézegettem a netet, és ez a megoldás tűnt nekem szimpatikusnak:

http://www.instructables.com/id/RC-airplane-storage-hangers-to-organize-your-fleet/
Saját fényképem még nincs, de ha lesz, felrakom….

Nekem gerendás a plafon, a gerendákra tudom függeszteni a repcsiket.
a fém huzalra lehet kapni hab hőszigetelő csövet, az megvédi a gépet.
6mm x 120cm-es 4-6mm-es vas szálanyagból (akár 6-os betonvas) kialakítható a forma.
4-6mm-es vas huzalból gondoltam kivitelezni. A vasboltban elvileg lehet kapni kör keresztmetű 4-es és 6-os 6m-es szálanyagot. Ha épp nincs, akkor a 6-os betonvas is megfelel, az még könnyedén alakítható kézzel-satuval. A 6m-es szálat fel kell vágatni 1,2m-es darabokra, és abból lehet meghajlítani ezt a formát, a talpára meg rá lehet húzni a fenti hab hőszigetelő csövet. És kész is….. (elvileg, gyakorlatilag majd még megírom :)).
2014.07.12.
A gyakorlat: Vettem a helyi vasboltban 2 szál 6m-es 5-ös betonvasat 120cm-esre szabatva. Satuban meghajtottam őket félbe, kb akkora V állással, ahogy véglegesen lesz. A szál végeit kézzel összefogtam, így befogtam satuba, és a végétől 25cm-re visszahajtottam a kívánt szögbe. A hajtásoknál, kell hagyni az anyagnak egy kis rádiuszt (kb 3cm ármérőben), nehogy eltörjön, illetve később a hab könnyebben felhúzható legyen. Íme az eredmény, egy kis festés után.
A Praktikerben vettem 10 db 1m-es hőszigetelő hab csövet. A legkisebbet vettem, 15mm-es belső átmérővel. Azt kis ügyességgel fel lehet húzni a cső végeire, a fénykép szerint. Az így elkészült tartókat egyszerűen feldrótoztam a garázs keresztgerendáira. És kész is.
Íme 8 db gép kényelmes elhelyezése, egy autó beálló fölött. Mivel 9 db állvány készült el, egyet 90 fokban elforgatva drótoztam fel, azon két picike leszedettszárnyú habgép van összepakolva….
A felsőszárnyas gépeket érdemes a garázs magasabb pontjára tenni. Jobban belógnak…

Tökéletes!