Messerschmitt Bf-109G Parkzone

2012.03.23.
Ismét a Schweighofer cég nagylelkûségének köszönhetek egy új szerzeményemet. Most várom a futártól, addig is pár kép:
2012.04.07.
Ma végre repült a kicsike. Vegyesek vele a tapasztalatok:

Mondom a rossz hírt, a végén odavágtam picit, tette egy cigánykereket kis sebességnél. Az akku fészek sérült meg kissé, a testben, egyéb sérülést nem látok. Pár gramm pillanatragasztó, és remek lesz ismét.

Ami azonban a jó hír, szépen repül, és nagyon szépen vitorlázik. Teljesen meglepõdtem, de nagyon jól vitorlázik. Bõven jobban, mint az 1000-es extrám. Gyors is, szóval jó repülõ. A kést nem szereti, erõsen ejti a magasságot, de ezt megbocsájtom neki.

Sajnos meg kell gyalázzam a scale lelkeket, kénytelen vagyok a szárnyra festeni egy élénksárga csíkot, mert egyszerûen nem látom, hogy épp az elejét, vagy a hátulját mutatja felém.

Ami még zavaró, hogy a motornak van egy mély búgó hangja, fogalmam sincs, hogy az normál motor-propeller hang, vagy esetleg valami kis zümi van vele. Mindenesetre 9 startot szépen, korrektül megtett. Hozzáértõk szerint 3 ágú propellernél ez normális.

Azért azon meglepõdtem, hogy a farkában semmiféle merevítés sincs. Ez nagyon szomorú. Most vettem észre, hogy a reggeli affér miatt a farka a vízszintes elõtt, szépen megrepedt. Háááááát, amit én csinálok hab repülõt, abban azért a törzsön az elejétõl a végéig fut 3 vékony szén szál, szóval kicsit azért morózus vagyok a dologért. De szerencsére kiderült, így kapott bõven pillragacsot, aztán most olyan, mint volt.....

6 perc repidõ után, 1100-1200mAh-t töltöttem vissza az akksikba!
Az 1000-es extrámba ugyanekkora repidõ után 1500-1800mAh megy vissza.

Azt még elfelejtettem írni, hogy hasra szálok vele. Minden rendben van a dologgal. A propeller sincs útban, szépen bírja. Talán az gáz, ha nem pont vízszintesen szálok le, és a csûrõszervó karja elakad vmiben, bár ilyesmi még nem történt.....

További jó hír, hogy jól bírja a vizes füvet.
Mivel a szervók, a szabályzók, a motor jó mélyen van, ezért bátran szálltam le vele a nedves fûben... Nem is volt vele baj.....
Szóval van jó és picit aggasztó tapasztalat is vele. Összességében remélem jól elleszek vele pár szezont....

2013.06.02
Ma is repültem vele 12 startot. Szûk 6 perc repidõ után 900-1100mAh-t töltöttem vissza az akksika, pedig elõg erõsen toltam. Szépen kialakult, hogy igen nagy a gép siklósebessége, azaz leszállásnál volt, hogy 2cm mélyen bevágott egy-egy fûszál a szárnyba. Valamit erre ki kell találni. Vagy kell rá szigszalag az élére, vagy üvegezni kell. Még nem döntöttem el, melyik megoldást választom. Amúgy minden remek volt, repült szépen, és gyorsan.

2014.04.12.
....képeket a scale gyilkos festésrõl....

Egyszerûen csak ekkora sárga felület volt elég arra, hogy megbízhatóan lássam nagysebességû repülés közben. Márpedig nagyasebességû, mert gyors, mint állat.....
Nagyon jól bevált a 3 ágú propeller. Az orrkút, pont megfelelõ helyen támasztja meg, és hasra szálláskor sem sérül.
Az aljába bevágtam egy szénrudat, mert úgy ítéltem meg, hogy nem eléggé merev. Töb helyen erõsítettem, kopásállóbbá tettem 3M szürke szalaggal. Az orrát narancs üvegszövetes szalaggal tettem kopásállóbbá, mert sajnos csak hasra tudok leszállni azon a terepen, ahol repülök. Persze a futót bármikor be lehetne pattintani, ha olyan lenne a szitu. Okosan van megoldva, könnyen ki és betehetõ.
A farka sajon sérült eléggé még az elején. Fentebb leírtam. De szerintem korrektül lett javítva.
A festék (az eredeti is) sajnos nem rugalmas. így, ahol a hab a rpülés alatt rugalmasan alakváltozik, ott sajnos reped. Szerencsére nem feltûnõ.
A gyári elektronika, szervók, szabályzó motor, meglehetõsen bevállt. Korrektül teszik a dolgukat. A szervók ráadásul, úgy tudom digitálisak.

Pár kép a gép marketinggalériájából:


RC modellezés


Ma:

2019. Augusztus 10. Szombat,
Lőrinc napja van.

A weblapról:

Ezt a lapot kedvtelésbõl csinálom, ha épp ihletem van. A rajta lévõ tartalom távolról sem teljes. Alakul még....

update: rendszertelenül.....