MXS Styromantól

2019.08.03.

Repült a gép rendben volt.

Első pillanatban megijedtem, hogy idegbeteg, de kitrimmeltem és rendben van. Jól repül.2019.05.11.

A potom másfél éve vett gép, lassan elkészül.
Berepülés után majd megint írok, addig is néhány kép:
még erősen félkészen.... Még erősen félkészen. Sajnos nem tudok megbarátkozni a mélyhúzott "gyári" kabintetővel. Az nekem túl műanyag, túl scale, egy egyáltalán nem scale gépen.
...itt szépen látszik, hogy a törzsbe, teljes hosszban 1-es szénrudakat építettem. Kettöt, a felső élébe, egyet alulra a ragasztásba.
a szervók helye..... Régi mániám, hogy a szervókat a szárny felső oldalára rakom. Ezzel védem, hogy leszállásnál a fűbe, gazba elakadjanak.
...farok merevítés.... A farok vékonyabb anyagból volt, mint a régebbi gépemen. Ez persze egy oldalról jobb, de más oldalról gyenge. Ezért szanaszét merevítettem, szénszállal.
a vevő.... A vevőt elfelejtettem az építésnél betervezni. Ezért a kész törzset kellett felvágni, és elhelyezni benne.
a súllya.... A gép súlya kompletten, akku nélkül 430g körül lett. Ez nagyon jónak tűnik.
motor felfogatás.... A motor felfogatásánál alkalmaztam el és lehuzatást. 4db 3-as alátétnyit :)
festés után. A Trilak, aquakolor vizes oldatával színeztem. Ecsettel, semmi túlbonyolítás.....
A régi gépem kabinteteje, ami egy 1000-es extra kabinteteje volt, jobban tetszett, de most nem kaptam olyat. Repülni így is jó lesz. Még majd, a berepüés után, ha minden rendben, az orrára teszek egy motortakarót.
némi száradás - kötés és mehet a próbarepülés A szervókat beragasztottam, a hátsó rudazaton még gondolkodom, de igazából lassan mehet a próbarepülésre....
2018.01.16.

Ez elmút években örömmel és szívesen használtam ezt a gépecskét. Sajnos az 2017-es szezonban elkezdett az anyaga porladni. Így vettem újat styroman Bálinttól, és a motort elektronikát áttéve új szervókkal újjáépítem. Végülis 7 szezont átvészelt, nagyon jó repülõ. Próbáltam keresni gyári hab gépet, ebben a méretben, mert az sokkal tartósabb. Legalábbis eddig annak bizonyultak. Sajnos azonban a gyári gépek nagyobbak, nem viszik el az akkuim és nem férnek be a kocsiba. Így maradt ez, újrajátszik.

Azóta talán annyi változott, hogy 1300/3s akksikkal repülöm.

2011.07.31.
Van egy csomó 1000mAh/3s/20c-s akksim. Nem volt hozzá gépem, gondoltam csinálok egyet. A styroman MXS-re esett a választás. Gondolkodtam a Multiplex Dogfighterben, vagy más gépekben is, de épp legutóbb törtem meg az 1000-es extrámat. Egyszerû figyelmetlenség volt. Semmi komoly, csak épp megmutatta az élet, hogy minden repülõ egyszer úgyis eltörik, tehát, nem praktikus drága gépekben gondolkodni..... Legalábbis adig, amíg azt a pénzt drágának érezzük :)

A konfig tehát:
  • Rhyno 1050/3s/20c-s és 1250/3s/20c-s akksi, 
  • Turnigy 18A-es szabályzó,
  • 4x hextronic 9g-os szervó,
  • Emax CF 2822-es motor késõbb cserélve lett 67g-os kedára, azzal az igazi!
  • 8x6-os propeller

Styroman Bálint, biztosan megsúlytana, ha tudná, de a szép átlátszó formára zsugorított (és szerintem felettébb puha, sérülékeny) kabintetõ helyett egy nálamragadt fekete 1000-es extra hab kabintetejét tettem rá. Nagyjából passzol....

Elsõkörben a festését elböktem erõsen. Mivel sötétkék a szárny teteje, ha épp nem tûzõ napba fordul a gép lehetetlen megkülönböztetni az árnyékban lévõ fehér szárny aljtól. Így gyorsan festek rá, világossárga mintát.... 

A gép összerakási útmutatója: itt.


Az elsõ benyomások is nagyon jók voltak. Aztán beújjítottam a gépbe a 67g-os KEDA motort és 1300/3s akksikat. No, ezzel nagyon jó! Kicsit romlott uygan az egyensúlya (elõtte gyakorlatilag bot nyomás nélkül repült háton), de nagyon jó. Valahogy olyan benyomásom van, hogy szeret repülni. Az 1000-es extrával tudom összehasonlítani, az is jó repülõ, de az valahogy erõbõl repül. Mint egy mozdony, tör arra amerre irányítom, ez meg könnyedén száll, amerre mondom.

RC modellezés


Ma:

2019. Augusztus 10. Szombat,
Lőrinc napja van.

A weblapról:

Ezt a lapot kedvtelésbõl csinálom, ha épp ihletem van. A rajta lévõ tartalom távolról sem teljes. Alakul még....

update: rendszertelenül.....