Adó - vevõ bindelés, linkelés, párosítás (Hitec modul)

A 2.4GHz-es rádióknál a vevõket a velük használni kívánt adóval össze kell párosítani (bindelni, linkelni). Ennek menetét írom le itt. Én Hitec Optic 6 adóval, Spectra modullal és Optima 7, illetve Optima 6 Lite vevõkkel tapasztaltam ki, nem kevés probléma árán. Más adó esetén perzse némiképp változik a dolog, de a lényege szerintem nagyon hasonló.

1. Az adón be kell állítani a használni kívánt modell memóriát (modell memóriánként csak egy vevõ bindelhetõ), majd ki kell kapcsolni.
2. az adómodulon (Spectra modul) nyomni kell a gombot és közben az adót a fõkapcsolóval bekapcsolni. Amint felvillan a piros led, a modulon, azonnal elengedni a gombot. A piros LED villog, a kék nem világít.
3. Az illetõ vevõn nyomni a gombot, közben táp alá helyezni (bekapcsolni), csiporog egyfolytában, a piros LED világít, a kék azonban nem. Pár másodperc (5-10) múltán a vevõ és utána az adó kikapcsolható. 

Több vevõ esetén ugyanígy kell eljárni, csak figyelni kell arra, hogy mindig elõtte a megfelelõ modellmemóriát válasszuk ki. Különben felülírja az elõzõ beállítást.

Fogalmam sincs, elõször mit csináltam másképp, de volt egy hibás állapotom. Amíg csak a gyári optic 7 vevõvel használtam, minden rendben volt. Aztán vettem 2 optic 6 lite-ot. Tudatlanságból az egyiket ráprogramoztam arra a modell 1 memóriára, amit az optic 7 foglalt el eredendõen. Aztán észrevettem a hibámat és visszaprogramoztam mindent a helyére (optic 7 - elsõ mem, a két optic 6 lite a 2. és 3. memóriába). Minden mûködik is szépen, repülnek a repcsik, CSAK(!) azóta, minden repülés után, amikor akkut cserélek az adott modellbe, nem felismerik egymást (egyszer csippan az adó) és minden rendben, hanem a repülõ végtelen sipolásba kezd az adó nem veszi fel a kapcsolatot, és egy idõ után a spectra modul is sipolni kezd. A kék led ég rajta, a piros gyorsan villog. Ezt csinálja a végtelenségig. Ha az adót ki, majd bekapcsolom, akkor szépen észreveszi a mûködõ vevõt, és lehet vele repülni. Egészen a következõ akkucseréig....

Ha valaki tudná, hogy ez miért van, kérem írja meg, itt közzéteszem. Annyit észrevettem, hogy linkeléskor nem csak a piros LED villogott a spectra modulon, hanem a kék is égett. De fogalmam sincs, mit ronthattam el.

Smith véleménye a forumról:
Azért mert Scan módban használod! Kapcsold át normál-ra,adó modul gomb nyomva tart,
táv.bekapcs,kék villog,
gomb nyomva tart,piros villog,táv. kikapcs..

 A gyári doksi.

RC modellezés


Ma:

2019. Augusztus 10. Szombat,
Lőrinc napja van.

A weblapról:

Ezt a lapot kedvtelésbõl csinálom, ha épp ihletem van. A rajta lévõ tartalom távolról sem teljes. Alakul még....

update: rendszertelenül.....