3D nyomtatás

Vásároltam egy Creality márkájú Ender 3 típusú nyomtatót.

Most próbálgatom, hamarosan leírom a tapasztalataimat…..

Addig is egy kép róla:

Egyelőre struktúra nélkül írom….

2022.07.06.

első fontos tapasztalat, csak a fejlettebb 32 bites alaplappal érdemes venni, mert nem sokkal drágább, és ahhoz illeszthető a CREALITY CR Touch szenzor. Az kell, az ágy szintezéséhez. Ezzel volt is egy kalandom, ugyanis rengeteg bajom volt a szintezéssel, soha sem tapadt rendesen. Pár hónap szívás után egyszercsak a szezor érintője beleakadt a tálcába (ami elvileg lehetettlen) és reccsent nagyot. Nem gondolkodtam, lecseréltem egy másikra. Azóta megszűntek a leveling problémáim. Tanulság, eredentően rossz volt.

a másik jelenleg kikivánkozó dolog az ágy. Ugyanis vettem creality bed üveget. Nagyon jó cucc, ajánlom mindenkinek. Én szoktam lakkozni időnként, de ha 50 fok felett van a hőmérséklete talán nem is kellene. Szóval továbbra is voltak problémáim azzal, hogy a nyomtatás első sora nem volt egyenletes. Mire rájöttem, hogy az alu tálcát annyira keményen meghúztam a négy rögzítő csavarjával, hogy nem maradt sík, így az üveg is görbült, tehát egy szabálytalan görbe felületre próbált a nyomtató dolgozni, ami az autó leveling ellenére sem volt tökéletes. Visszaengedtem az aluágyat síkra, így nagyságrendekkel precízebb lett a nyomtatás indulása.

Egy kollégám vett egy Prusa mini nyomtatót. Jóval drágább, mint az ender, hosszútávú tapasztalatokkal még nem rendelkezünk, de elmondható, hogy egy fokkal precízebb cucc, szebben is nyomtat. Drágább is. Ízlés kérdése, melyik mellett dönt az ember.